Primul studiu pe persoanele vindecate de coronavirus care s-au reîmbolnăvit: concluzia coreenilor
De la începutul pandemiei, cercetătorii nu au fost siguri dacă persoanele infectate și vindecate de coronavirus se mai pot îmbolnăvi din nou. Cercetătorii din Coreea de Sud au un răspuns definitiv.
La nivel global, Coreea de Sud a fost un exemplu, din pricina modului aproape perfect în care a reacționat la pandemie, cum a reușit să oprească răspândirea virusului la scară largă și cum a implementat imediat testarea la scară largă. Cea mai nouă provocare cu care se confruntă coreenii constă în analizarea corectă și coerentă a persoanelor care au contractat din nou virusul Covid-19, după ce s-au vindecat deja.
Pacienții care au ieșit din nou pozitiv la testele pentru noul coronavirus, după ce s-au însănătoșit în urma primei manifestări a bolii, par să fie mult mai puțin infecțioși a doua oară, au informat miercuri autoritățile din Coreea de Sud, potrivit Reuters.
Coreea de Sud se află de mult timp pe o pantă descendentă a numărului de cazuri depistatea în fiecare zi. Cu toate acestea, oficialii KCDC (Centrul coreean pentru controlul și prevenirea bolilor) investighează cu atenție numărul tot mai mare de oameni depistați a doua oară cu coronavirus, după ce au fost certificați ca fiind vindecați.
Partea bună este că cei care s-au reîmbolnăvit, în număr de 180 depistați până în prezent, nu au mai îmbolnăvit pe altcineva. „Asta înseamnă că virusul în cazurile de recidivă au infecțiozitate puțină sau deloc”, a explicat directorul KCDC, Jeong Eun-kyeong.